VrijMiBlog: Trends: LeapMotion & MYO, de nieuwe besturingsmethodes

Door F.West98 op vrijdag 31 mei 2013 13:37 - Reacties (3)
CategorieŽn: Internet, Technisch, Views: 4.812

Met de huidige overgang van pc's en laptops naar steeds mobielere gadgets als tablets, smartphones, maar ook Google Glass, is er behoefte aan nieuwere invoermethodes. De simpele besturing via de muis en toetsenbord valt niet te combineren met de nieuwe apparaten. Zeker met Google Glass en smartwatches moet je andere dingen bedenken. Kleine startups bieden misschien wel een uitkomst.
LeapMotion
LeapMotion kan je vergelijken met de Wii/Playstation Move (maar dan zonder controller) en Xbox Kinect. Je computer besturen via je handen.
De LeapMotion is een klein kastje, kleiner dan de Wii Bar of de Kinect camera, dat met een nauwkeurigheid van 0,01mm kan bepalen waar je handen zijn, en hoe ze gedraaid zijn. Omdat het zo precies is, zou je hiermee makkelijk tekeningen kunnen maken, of documenten schrijven.

MYO
De MYO is een armband die jouw spieren 'meet'. Ze vangen de elektrische signalen op dat je spieren dan wel niet worden aangespannen en kunnen op die manier eigenlijk indirect gebaren herkennen, waarna er iets gebeurt. De MYO is meer gericht op portable en buitengebruik, maar is wel een stuk duurder.

Toekomst
Het zijn allebei veelbelovende technieken, maar er zijn aan beide nadelen. De Leap is goedkoper en preciezer, maar niet mobiel en minder origineel. Bijvoorbeeld Samsung heeft in zijn Galaxy S4 ook al vergelijkbare dingen gestopt. Smart Scroll, waarmee je kan scrollen door te knikken, ook kan je swipen door je foto's met je handen, zonder het scherm aan te raken, dmv de infraroodsensor. MYO is iets nieuws, behakve voor nerds, en heeft een hoog awesome-gehalte. Deze heeft wel meer toepassingen, ook icm Google Glass e.d.

De toekomst is eigenlijk de twee gecombineerd lijkt mij. Je hebt de Leap gedeeltelijk in je telefoon, tablet oid geÔntegreerd en je hebt een armband om, waarna je combinaties kunt maken voor gestures als 'knijpen op 50cm hoogte', waardoor er veel meer opties zijn.

Volgende: [UPDATE][.NET MVC] Extra HtmlHelpers voor Enums 10-'13 [UPDATE][.NET MVC] Extra HtmlHelpers voor Enums
Volgende: VrijMiBlog: ICT bij ons op school: hard falend 05-'13 VrijMiBlog: ICT bij ons op school: hard falend

Reacties


Door Tweakers user onok, vrijdag 31 mei 2013 13:47

Die Leap kende ik idd al, veelbelovend en gaaf ding.
Die MYO had ik nog niet gezien. Vooral in combinatie met glass lijkt me dat idd behoorlijk vet :)Reageren is niet meer mogelijk